• HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • İNTERAKTİF
  • HESAP
  • DİĞER
Tekirdağ’lı Şairler, Aynı Kitapta Buluşacak

Tekirdağ’lı Şairler, Aynı Kitapta Buluşacak

ABONE OL
1 Kasım 2025 18:58
Tekirdağ’lı Şairler, Aynı Kitapta Buluşacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tekirdağlı şairlerin eserlerinin bir arada yer alacağı “Tekirdağlı Şairler – Şiir Seçkisi 2026” isimli kitabın hazırlıkları başladı. Mavi Kent Yayınları bünyesinde çıkacak kitapta, Tekirdağ’da doğan veya halihazırda Tekirdağ’da yaşayıp şiire gönül veren isimler buluşacak. Kitapta geçmişten günümüze Tekirdağ’a gönül veren şairlerin eserleri yer alacak.

Tekirdağlı şairlerin eserlerinin bir arada yer alacağı “Tekirdağlı Şairler – Şiir Seçkisi 2026” isimli kitabın hazırlıkları başladı. Mavi Kent Yayınları bünyesinde çıkacak kitapta, Tekirdağ’da doğan veya halihazırda Tekirdağ’da yaşayıp şiire gönül veren isimler buluşacak. Kitapta geçmişten günümüze Tekirdağ’a gönül veren şairlerin eserleri yer alacak.

Tasarım ve yayıncılık alanlarında hizmet veren Mavi Kent Ajans bünyesinde faaliyete başlayan Mavi Kent Yayınları, Tekirdağ’da bir ilke imza atıyor. Tekirdağ’ın kültür-sanat hayatına kalıcı bir eser sunmak adına çıkarılacak şiir seçkisinin hazırlıkları başladı.

“TEKİRDAĞLI ŞAİRLER – ŞİİR SEÇKİSİ 2026” İSMİNİ TAŞIYOR

Mavi Kent Yayınları Editörü Ayşe Keşkek, kitapla ilgili yaptığı açıklamada, “Tekirdağlı şairlerin yüreğinden kopan şiirleri bir seçki kitap halinde yayınlayacağız. Tekirdağ’da yaşayan veya Tekirdağ’da dünyaya gelmiş olan şairlerin eserlerinin yer alacağı ‘Tekirdağlı Şairler – Şiir Seçkisi 2026’ kitabı, şair ve edebiyatçılardan oluşan seçici kurul tarafından değerlendirilerek seçilecek şiirlerden oluşacak. Kitabın basımını 2026 yılı başlarında gerçekleştireceğiz” dedi.

“ŞİİRE GÖNÜL VEREN HERKESE AÇIK OLACAK”

Tekirdağlı şairlerin diledikleri sayıda şiirle başvurabilecekleri kitabı, il genelindeki kitabevleri ve kırtasiyelerin yanı sıra internet aracılığıyla da geniş bir okur kitlesine ulaşmayı hedeflediğini kaydeden Keşkek, “Gerek şiiri amatör bir uğraşı olarak gören, gerekse şairliği bir hayat biçimi olarak benimsemiş Tekirdağlıların şiirlerine kitapta yer vermek istiyoruz” diye konuştu.

ŞAİRLERDEN YOĞUN İLGİ VAR

Şiir seçkisine Tekirdağlı şairlerden olumlu tepkiler aldıklarını belirten Mavi Kent Yayınları Editörü Ayşe Keşkek, “Buradaki amacımız; şiir kitabına sahip olsun ya da olmasın ilimizde şiire gönül veren isimlerin seçkin şiirlerini bir araya getirerek okura bir seçki halinde sunmak. Özellikle şiir kitabı olmayan amatör şairler için bunun bir fırsat olacağını düşünüyorum. Tekirdağlı şairlerimiz şiirlerini bize göndermeye başladılar, çalışmamız yoğun ilgi görüyor. Yaptığımız araştırmalara göre daha önce böyle bir çalışma yapılmamış. Bu yıl ilkini gerçekleştireceğimiz bu çalışmayı, iki yılda bir güncelleyerek yenilemeyi düşünüyoruz” ifadelerini kaydetti.

“TEKİRDAĞ’IN ZENGİN BİRİKİMİNE KATKI SUNMAYI AMAÇLIYORUZ”

Tekirdağ’ın sanat ve kültür alanında oldukça zengin bir birikime sahip olduğunun altını çizen Keşkek, şunları söyledi:

“İlimizde çok eskilere uzanan bir tarihi birikim var. Bu tarihsel süreç içerisinde çok önemli sanatçılar ve edebiyatçılar yetiştirmiş bir ilde yaşıyoruz. ‘Üç Kemaller Şehri’ olarak bilinen Tekirdağ’da, bu önemli üç isimden ikisinin yazın dünyasından olması bizim temel motivasyon kaynağımız oldu. Namık Kemal, Yahya Kemal ve tabi ki Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ile özdeşleşen şehrimizde, yayınevi olarak kültür-sanat ve edebiyat dünyasına katkılar sunmaya devam edeceğiz.”

Ayşe Keşkek, seçkiye şiir göndermek isteyenlerin ve detaylı bilgi almak isteyenlerin www.mavikentajans.com internet sitesini ziyaret edebileceklerini sözlerine ekledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.