Reklam
Reklam
GÜNDEM

LÜLEBURGAZ TARIM TEKNOLOJİLERİ FUARI’NA YOĞUN İLGİ

LÜLEBURGAZ TARIM TEKNOLOJİLERİ FUARI’NA YOĞUN İLGİ

Kırklareli İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı ve Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Ali Dermenci, bu yıl 21’incisi düzenlenen Lüleburgaz Tarım Teknolojileri Fuarı’nın açılışına katıldı.

TARIMIN GELECEĞİ LÜLEBURGAZ’DA KONUŞULUYOR

Lüleburgaz’da bu yıl 21’incisi gerçekleştirilen Lüleburgaz Tarım Teknolojileri Fuarı, tarım ve hayvancılık sektörünün temsilcilerini bir araya getirdi. Bölge tarımının gelişimine katkı sağlayan önemli organizasyonlardan biri olan fuarda, modern tarım teknolojileri, tarımsal üretim ekipmanları, hayvancılık sektörü ve yeni nesil üretim yöntemleri ziyaretçilerin ilgisine sunuldu.

Fuarın açılış programına Kırklareli İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı ve aynı zamanda Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Ali Dermenci de katılım sağladı.

ÜRETİCİLER İÇİN ÖNEMLİ BULUŞMA

Tarım ve hayvancılık sektörünün geleceği açısından önemli bir buluşma noktası olan fuar, üreticilerin teknoloji firmaları, sektör temsilcileri ve farklı alanlarda faaliyet gösteren kuruluşlarla bir araya gelmesine de olanak sağlıyor.

Özellikle son yıllarda tarımsal üretimde teknolojinin daha fazla kullanılması, verimliliğin artırılması ve üretim maliyetlerinin düşürülmesi büyük önem taşırken, fuarda sergilenen yeni teknolojiler üreticilere farklı alternatifler sunuyor.

Hayvancılık sektöründe de modern üretim teknikleri, yetiştiricilik ekipmanları ve teknolojik uygulamalar dikkat çekerken, sektör temsilcileri açısından bilgi ve deneyim paylaşımının önemine vurgu yapılıyor.

ALİ DERMENCİ’DEN FUARA YAKIN İLGİ

Kırklareli İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dermenci’nin fuara katılımı, bölgedeki hayvancılık sektörünün gelişimi açısından da dikkat çekti.

Aynı zamanda Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi olan Dermenci, fuar kapsamında sektör temsilcileri ve üreticilerle bir araya gelerek tarım ve hayvancılığın mevcut durumu, üreticilerin ihtiyaçları ve sektörde yaşanan gelişmeler üzerine değerlendirmelerde bulundu.

TARIM VE HAYVANCILIKTA TEKNOLOJİ ÖNE ÇIKIYOR

Günümüzde tarımsal üretimde verimlilik kadar teknolojik gelişmelerin yakından takip edilmesi de önem taşıyor. Özellikle artan girdi maliyetleri, iş gücü ihtiyacı ve üretimde sürdürülebilirlik gibi konular, üreticileri daha modern ve teknolojik çözümlere yönlendiriyor.

Lüleburgaz Tarım Teknolojileri Fuarı da bu anlamda üreticiler ile teknoloji ve ekipman sağlayıcılarını buluşturan önemli organizasyonlardan biri olarak öne çıkıyor.

BÖLGE ÜRETİCİSİ İÇİN KATMA DEĞER

Kırklareli ve Trakya’nın tarım ve hayvancılık açısından önemli bir üretim merkezi olması, bölgede düzenlenen tarım fuarlarının önemini daha da artırıyor.

Üreticilerin yeni teknolojileri yerinde görmesi, farklı ürün ve ekipmanları karşılaştırabilmesi ve sektörün geleceğine ilişkin gelişmeleri yakından takip edebilmesi açısından fuarın önemli bir fırsat sunduğu değerlendiriliyor.

“ÜRETİMİN GELECEĞİ TEKNOLOJİDEN GEÇİYOR”

  1. Lüleburgaz Tarım Teknolojileri Fuarı, tarım ve hayvancılık sektöründe yaşanan teknolojik dönüşümün de yakından görülebileceği bir platform olarak çalışmalarını sürdürüyor.

Ali Dermenci’nin de katıldığı açılış programıyla kapılarını ziyaretçilere açan fuarın, bölge üreticilerinin yeni teknolojilerle buluşmasına, sektör temsilcileri arasında iş birliğinin güçlenmesine ve tarım ile hayvancılığın geleceğine yönelik yeni fikirlerin ortaya çıkmasına katkı sağlaması bekleniyor.

Trakya’nın üretim gücünü bir kez daha ortaya koyan fuar, tarım ve hayvancılık sektörünün temsilcilerini aynı çatı altında buluşturmaya devam ediyor.

Reklam
Reklam

Tekirdağ Yerel Gazeteler