• HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • İNTERAKTİF
  • HESAP
  • DİĞER
Vekil Taşçı’dan Hükümete Uyuşturucu Tepkisi: “Türkiye Baronların Değneksiz Köyü Oldu!”
  • ERGENE GAZETESİ
  • SİYASET
  • Vekil Taşçı’dan Hükümete Uyuşturucu Tepkisi: “Türkiye Baronların Değneksiz Köyü Oldu!”

Vekil Taşçı’dan Hükümete Uyuşturucu Tepkisi: “Türkiye Baronların Değneksiz Köyü Oldu!”

ABONE OL
7 Ekim 2025 22:35
Vekil Taşçı’dan Hükümete Uyuşturucu Tepkisi: “Türkiye Baronların Değneksiz Köyü Oldu!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tekirdağ Milletvekili Selcan Taşçı, Meclis’te yaptığı konuşmada uyuşturucu sorununa dikkat çekerek, iktidarın mevcut politikalarının yetersizliğini sert sözlerle eleştirdi. Konuşmasında, Türkiye’nin uyuşturucu kartellerinin “güzergahı olmaktan merkezi olmaya evrildiğini” ileri süren Taşçı, sorunun bir “kötü alışkanlıktan çok daha fazlası” olduğunu vurguladı.

Taşçı, uyuşturucu kullanımını “herkesi yutan bir dipsiz bataklık” olarak nitelendirirken, BM verilerine göre son 10 yılda uyuşturucu kullanımının yüzde 20 artmasına ve Türkiye’de kullanıcı sayısının 2 milyonu geçmesine ve kullanıcı yaşının 8’lere kadar düşmesine dikkat çekti.

Taşçı; “Yaptıklarınız Yeterli Değil, Başka Yol Bulmalıyız”

Hükümetin TCK’da yaptığı değişiklikler, AMATEM açılışları veya rehabilitasyon çalışmalarının tek başına çözüm olmadığını belirten Milletvekili Taşçı, “Belli ki böyle sonuç alamıyoruz! Başka ne yapabiliriz?” diye sordu. Taşçı, konuşmasında çarpıcı bir güvenlik zafiyetine dikkat çekti. Afyonkarahisar Şehir Hastanesi’nde görevli 18 sözleşmeli personelin, uyuşturucu satıcılığı suçlamasıyla yargılandığını hatırlatan Taşçı, insanların en savunmasız olduğu sağlık kurumlarında bile uyuşturucu satıcılarının görev alabiliyor olmasının, sistemdeki denetim eksikliğini ve güvenlik açıklarını gözler önüne serdiğini söyledi.

Kokain Rotası ve PKK’nın  Milyarlarca Dolarlık Uyuşturucu Trafiğine Vurgu

Uluslararası uyuşturucu ticaretindeki artışa değinen Taşçı, son yıllarda İspanya ve Fransa açıklarında Türkiye’den çıkan gemilerde tonlarca kokain yakalandığını hatırlatarak, “Gerekeni yapamıyoruz demek ki!” eleştirisini yöneltti. İYİ Partili Milletvekili konuşmasında PKK’nın  uyuşturucu ticaretinden sağladığı geliri de gözler önüne sererken,  Avrupa uyuşturucu ticaretinin yüzde 80’inin PKK terör örgütü tarafından kontrol edildiği ve örgütün sadece uyuşturucudan yılda 1,5 milyar dolardan fazla gelir elde ettiğini dile getirerek, uyuşturucu sorununun  bir güvenlik meselesi olduğunu vurguladı.

Selcan Taşçı; Okullardaki Uyuşturucu Kullanımına Dikkat Çekti

Milletvekili Taşçı, sorunun toplumsal boyutuna dikkat çekerek Meclis’e önemli sorular yöneltti: Son 2-3 yılda kaç okulda, kaç çocuğun baygın, yarı baygın ya da uyuşturucu komasında bulunduğunu, Uyuşturucu etkisi altında intihar ya da intihar girişiminde bulunan öğrenci sayısının kaç olduğunu, ve Bu olayların kaçının “okulun ya da çocuğun adı kirlenmesin” diye üstünün kapatıldığını sordu.

Taşçı, uyuşturucu sorununu sadece bir kötü alışkanlığa indirgemenin bir “tarihi vebal” olduğunu belirterek, iktidarı “katillerin ve zehir tacirlerinin değil, milletin umudu olmayı” seçmeye davet ederek konuşmasını tamamladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.