Keşan DOÇEK Motorcuları, yaklaşık bir ay süren ve 15.000 kilometreyi bulan zorlu Orta Asya turunu başarıyla tamamlayarak yurda döndü. Keşan’dan başlayıp Gürcistan, Rusya, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan ve Özbekistan’ı kapsayan bu büyük yolculukta, Kafkaslar’dan bozkırlara, dağlardan nehirlere, çöllerden uçsuz bucaksız yollara uzanan bir rota izlendi. Bu rota üzerinde Issık Gölü, Fergana Vadisi, Taşkent, Semerkand, Buhara, İsfahan gibi yerlerden geçildi.
Üç kişilik ekipten oluşan DOÇMOTO Grubu – Süleyman Ayyıldız, Mustafa Akaner ve Muhsin Gökhan– rotaları boyunca çok sayıda zorlukla karşılaşsalar da, edinilen deneyim ve dayanışma ruhu sayesinde bu uzun yolculuğu başarıyla tamamladılar. Ekip, Özbekistan’ın çöl bölgelerinde karşılaştıkları 45-50 dereceyi bulan sıcaklıkların, Kazakistan’daki kum fırtınalarının oldukça yıpratıcı olduğunu; kimi zorlu etaplarda taşıma çantalarının hasar gördüğünü ve toplamda iki takım lastik ile iki kez motor yağı değiştirmek zorunda kaldıklarını belirtti.
Ekip sorumlusu Süleyman Ayyıldız, yaptığı değerlendirmede:
“Uzun zamandır düşlerimizde şekillenen ve planlamasını yaptığımız bu yolculuk büyük ölçüde öngörülerimiz doğrultusunda gelişti. Yine de biliyoruz ki yolların her zaman kendi iradesi vardır ve son sözü hep onlar söyler. Rotamız üzerindeki bir sınır kapısının kapalı olması bizi beklenmedik bir yön değişikliğine mecbur kıldı; planlanan çizgiden saparken, 2000 km’lik fazladan yol, anılarımıza kendiliğinden yeni bir öykü kattı.
Önceki yıllarda gerçekleştirdiğimiz Gürcistan ve İran seyahatlerinden kazandığımız deneyim, bu yılki Orta Asya hedefimizde bize ciddi katkı sağladı. Çok güzel coğrafyalar gördük, çok güzel insanlar tanıdık. Belki de şansımıza hep iyi insanlarla karşılaştık. Dil konusunda dijital çeviri uygulamaları büyük kolaylık sağladı. İlginçtir, Türk dizileri özellikle Orta Asya’da oldukça popüler. Karşınızda bir anda İstanbul Türkçesiyle konuşan gençler görebiliyorsunuz.
Bu yolculuk da diğer DOÇEK faaliyetlerinde olduğu gibi ‘Anlatılmaz, yaşanır‘ cümlesiyle özetlenebilir. Ekip arkadaşlarım Mustafa Akaner ve Muhsin Gökhan’a gösterdikleri sabır, anlayış ve güçlü takım ruhu için çok teşekkür ederim,” dedi.
DOÇEK Başkanı Hakan Eşme ise yaptığı açıklamada, “Motorcularımız, planlı ve vizyoner bir yaklaşımla bu zorlu yolculuğu başarıyla tamamladılar. Sahip oldukları deneyim, önceki faaliyetlerden gelen birikimle birleşince bu yolculuk nice hayale ilham olacak bir yol serüvenine dönüştü. Kendilerini bu zorlu yolculuk ve DOÇEK Ailesine kattıkları birikim için kutluyorum,” dedi.
MANŞET
15 gün önceERGENE
15 Ağustos 2025MANŞET
15 Ağustos 2025MANŞET
15 Ağustos 2025GÜNDEM
15 Ağustos 2025ERGENE
15 Ağustos 2025ERGENE
15 Ağustos 2025