Perinthos FolkFest İlk Kez Düzenlendi, Büyük İlgi Gördü
Marmaraereğlisi Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Marmaraereğlisi Perinthos FolkFest Festivali, farklı kültürleri aynı sahnede buluşturarak ilçeye unutulmaz bir gece yaşattı. Sekiz farklı ülkeden gelen halk dansları ekiplerinin sergilediği gösteriler, sahil boyunca festivali izlemeye gelen binlerce vatandaşa görsel bir şölen sundu.
Yaz akşamının serinliğinde deniz kıyısında toplanan vatandaşlar, renkli kostümler, geleneksel müzikler ve birbirinden etkileyici dans gösterileriyle adeta dünya kültürlerini Marmaraereğlisi’nde yaşama fırsatı buldu.

Sahilde Festival Coşkusu
Yaz aylarının gözde tatil merkezlerinden biri olan Marmaraereğlisi’nde düzenlenen festival, sahil bandını dolduran vatandaşlardan tam not aldı. Deniz manzarası eşliğinde gerçekleştirilen etkinlikte aileler, gençler ve çocuklar gece boyunca gösterileri ilgiyle takip etti.
Festival alanında oluşan yoğun katılım, ilçenin kültür ve sanat etkinliklerine olan ilgisini de gözler önüne serdi. Vatandaşlar, yaz sezonu boyunca bu tür organizasyonların daha sık düzenlenmesini istediklerini belirterek, kültürel etkinliklerin ilçeye canlılık kattığını ifade etti.

Dünya Kültürleri Aynı Sahneyi Paylaştı
Perinthos FolkFest kapsamında farklı ülkelerden gelen halk dansları ekipleri, kendi kültürlerini yansıtan geleneksel danslarını sahneledi. Renkli kostümler, yöresel ezgiler ve farklı coğrafyalardan gelen ekiplerin performansları izleyiciler tarafından uzun süre alkışlandı.
Festival, kültürler arasında dostluk, kardeşlik ve dayanışma mesajlarının verildiği uluslararası bir buluşmaya dönüşürken, Marmaraereğlisi’nin kültürel vizyonuna da önemli katkı sundu.

Rumeli Ezgileriyle Gece Zirveye Ulaştı
Halk dansları gösterilerinin ardından sahne alan Rumeli müziğinin sevilen isimleri Rumeli Orhan & Kemal, seslendirdikleri birbirinden güzel Rumeli türküleri ve hareketli oyun havalarıyla festival coşkusunu doruğa taşıdı.
Vatandaşlar konser boyunca şarkılara hep bir ağızdan eşlik ederken, sahil alanı adeta büyük bir açık hava eğlencesine dönüştü. Gece boyunca müzik ve dans hiç durmadı.

Başkan Bozkurter: “Kültürlerin ve Kardeşliğin Buluştuğu Bir Gece Yaşadık”
Festivalle ilgili değerlendirmelerde bulunan Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Mustafa Onur Bozkurter, etkinliğin ilçe adına önemli bir başlangıç olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Kültürlerin, dostluğun ve kardeşliğin buluştuğu unutulmaz bir geceyi hep birlikte yaşadık. Perinthos FolkFest kapsamında farklı ülkelerden gelen halk dansları ekiplerinin renkli gösterileri ilçemize büyük bir coşku kattı. Gecemiz Rumeli Orhan & Kemal konseriyle devam ederken, birbirinden güzel Rumeli türküleri ve oyun havalarıyla festival coşkusu zirveye ulaştı. Katılım sağlayan tüm misafirlerimize, emeği geçen ekiplerimize ve bu güzel geceyi bizimle paylaşan komşularımıza teşekkür ediyorum. Birlikte nice kültür ve sanat etkinliklerinde buluşmayı diliyorum.”

“Turizmin Başkenti Marmaraereğlisi Olacak”
Başkan Mustafa Onur Bozkurter, ilçenin yalnızca deniziyle değil, kültür ve sanat organizasyonlarıyla da adından söz ettireceğini vurgulayarak, Marmaraereğlisi’ni turizmde önemli bir merkez haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi.
Bozkurter, uluslararası festivallerin ilçenin tanıtımına büyük katkı sağlayacağını belirterek, kültürel etkinliklerin artarak devam edeceğinin mesajını verdi.

Festival İlçeye Hareketlilik Kazandırdı
Festival süresince ilçe esnafı da yoğunluktan memnun kaldı. Sahil boyunca bulunan kafe, restoran ve işletmelerde hareketlilik yaşanırken, çevre il ve ilçelerden gelen ziyaretçiler Marmaraereğlisi ekonomisine de katkı sundu.
İlçeye gelen misafirler hem denizin hem de kültür sanat etkinliklerinin keyfini bir arada yaşarken, festival Marmaraereğlisi’nin yaz sezonundaki cazibesini daha da artırdı.

Geleneksel Hale Getirilmesi Bekleniyor
İlk kez düzenlenen Marmaraereğlisi Perinthos FolkFest, gerek katılım gerekse organizasyon açısından vatandaşlardan olumlu geri dönüş aldı. Festivalin önümüzdeki yıllarda daha geniş katılımla uluslararası ölçekte düzenlenmesi beklenirken, ilçe halkı bu organizasyonun geleneksel hale gelmesini istiyor.
Renklerin, müziğin, dansın ve kültürel zenginliklerin buluştuğu Perinthos FolkFest, Marmaraereğlisi’nin kültür ve turizm vizyonuna güçlü bir başlangıç olarak hafızalarda yer etti.


GÜNDEM
2 gün önceGÜNDEM
3 gün önceERGENE
17 gün önceGÜNDEM
18 gün önceERGENE
20 gün önceSİYASET
27 Haziran 2026SON DAKİKA
27 Haziran 2026Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.