• HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • İNTERAKTİF
  • HESAP
  • DİĞER
Başkan Özcan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’ni kutladı

Başkan Özcan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’ni kutladı

ABONE OL
17 Mart 2026 16:57
Başkan Özcan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’ni kutladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Keşan Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıl dönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yayımladı.

Başkan Özcan açıklamasında, Çanakkale Zaferi’nin Türk Milletinin birlik, beraberlik ve vatan sevgisinin en güçlü şekilde ortaya konduğu tarihi dönüm noktalarından biri olduğunu belirterek, bu büyük zaferin milletimizin bağımsızlık mücadelesine ışık tuttuğunu ifade etti.

Mehmet Özcan açıklamasında şunlara yer verdi: “Türkiye Cumhuriyeti’nin temel taşlarından biri olan 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıl dönümünü ulusça büyük bir gurur ve coşkuyla kutlamaktayız. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde kazanılan bu büyük zafer, milletimizin azminin, inancının ve vatan sevgisinin en güçlü göstergelerinden biridir. Çanakkale’de yazılan destan, yalnızca askeri bir başarı değil; aynı zamanda bağımsızlık ve özgürlük uğruna verilen eşsiz bir mücadelenin simgesidir.”

Çanakkale’de verilen mücadelenin Türk Milletinin tarihindeki en onurlu sayfalardan biri olduğunu vurgulayan Başkan Özcan, şehitlerin fedakârlıklarının hiçbir zaman unutulmayacağını dile getirerek, şunları söyledi: “Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanımızın bağımsızlığı ve milletimizin huzuru için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor; kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Çanakkale ruhu, dün olduğu gibi bugün de milletimizin yolunu aydınlatmaya devam edecektir.”

Mehmet Özcan, 18 Mart’ın yalnızca bir zaferin yıl dönümü değil, aynı zamanda vatan uğruna verilen büyük fedakârlıkların hatırlandığı anlamlı bir gün olduğunu belirterek, bu ruhun gelecek nesillere aktarılmasının önemine dikkat çekti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.