Türkiye Sıfır Atık Çevre ve İklim Değişikliği Konferansları Tekirdağ Çalıştayı Sonuç Konferansı Tekirdağ Valiliği himayelerinde, Sıfır Atık Vakfı koordinasyonunda, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Tekirdağ Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle düzenlendi.
Programa Tekirdağ Valisi Recep SOYTÜRK, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Vali Yardımcısı Kaan PEKER, Kaymakamlar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat TAŞAN, Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan TECER, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ali Kemal ATLI, Sıfır Atık Vakfı Başkanı Samed AĞIRBAŞ, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.
Sıfır Atık Vakfı Onursal Başkanı Sayın Emine ERDOĞAN’IN himayeleri ve vizyonu doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Sıfır Atık Vakfı tarafından 81 ilde düzenlenen “Yerelden Ulusala İsraf ve Atık” temalı “COP31 Sürecinde Türkiye Sıfır Atık, Çevre ve İklim Değişikliği Çalıştayı” 07.04.2026 tarihinde Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinde gerçekleştirilmişti. Çalıştayın sonuç konferansı ise 06.05.2026 tarihinde Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde düzenlenen programla gerçekleşti.
Program öncesinde Vali SOYTÜRK, Sıfır Atık Vakfı Başkanı Samed AĞIRBAŞ, Rektörümüz Prof. Dr. Mümin ŞAHİN ve protokol heyeti, öğrencilerin geri dönüştürülen atıklardan yaptıkları ürünleri inceleyerek ürünler hakkında bilgi aldı.
Programda bir konuşma yapan Vali SOYTÜRK; “Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinde sıfır atık konusu ile ilgili bir çalıştay yaptık. Çok önemli bir çalıştaydı, biz de oradaydık. Çalıştayın sonuçlarını bugün paylaşacağız. İsraf, özellikle gıda israfı, su israfını önlemek için önemli çalışmalar yürütülüyor. Bu konu ile ilgili Saygıdeğer Emine ERDOĞAN Hanımefendi’nin liderliğini yaptığı bir projeyi ilimizde uygulamaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz.” dedi.
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN ise, “Bugün burada şehrimizin ve ülkemizin sürdürülebilir geleceği adına atılmış somut bir adımın meyvelerini paylaşmak üzere bir aradayız. Üniversite olarak bizler, bilimsel doğruluğun, veri odaklı yaklaşımın ve akademik raportörlüğün rehberliğinde bu projenin mutfağında yer almaktan büyük bir gurur duyuyoruz.” dedi.
Rektör ŞAHİN konuşmasının devamında “7 Nisan’da gerçekleştirdiğimiz çalıştayın birinci aşamasında, akademisyenlerimizden kamu kurumlarının temsilcilerine, özel sektörden sivil toplum kuruluşlarına uzanan geniş bir paydaş yelpazesiyle bir araya geldik. 14 farklı tematik masada; su yönetiminden gıda döngüsüne, enerji dönüşümünden sıfır atık ve mavi ekonomi yaklaşımlarına kadar Tekirdağ’ımızın tüm çevresel sorunlarını kapsamlı bir şekilde ele aldık. Bu yoğun ve verimli çalışmaların sonucunda ortaya çıkan İl Sıfır Atık Çalıştayı Sonuç Raporu, yalnızca bir belge olmanın ötesinde; şehrimiz için uygulanabilir, ölçülebilir ve takip edilebilir bir yol haritasıdır. Bu raporla belirlediğimiz yerel hedefler, ülkemizin ulusal sıfır atık stratejisine Tekirdağ’dan sunulan en güçlü ve somut katkı olacaktır.
Üniversiteler, sadece bilgi üreten kurumlar değil; aynı zamanda bu bilgiyi toplumsal faydaya dönüştüren köprülerdir. Bugün sizlerle paylaşılacak olan ‘Yerel Sıfır Atık Hedef Belgesi’, önümüzdeki 30 Mart Dünya Sıfır Atık Günü’ne kadar atacağımız adımların temelini oluşturacaktır.
Bu anlamlı süreçte desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Sayın Valimize, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğümüze ve projenin vizyoner ortağı Sıfır Atık Vakfı’na içten şükranlarımı sunuyorum.” sözlerine ver verdi.
Konuşmaların ardından günün anısına hatıra fotoğrafı çektirildi.


ERGENE
09 Mayıs 2026ERGENE
09 Mayıs 2026ERGENE
09 Mayıs 2026ERGENE
09 Mayıs 2026GÜNDEM
09 Mayıs 2026ERGENE
09 Mayıs 2026ERGENE
09 Mayıs 2026Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.