CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na iki ayrı soru önergesi verdi. Aygun, eğitimin velileri de kapsayacak bir sürece dönüştürülmesi ve çocukları suça yöneltmek yerine eğitime kazandıracak bir modelin inşa edilmesi gerektiğini belirtirken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in de önerdiği üzere ataması yapılmamış uzman çavuşlar arasından 65 bin güvenlik görevlisinin derhal okullara atanmasını istedi.
Aygun, Şanlıurfa’nın Siverek İlçesindeki Ahmet Koyuncu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 14 Nisan 2026 tarihinde meydana gelen olaydan sadece bir gün sonra 15 Nisan 2026 tarihinde Kahramanmaraş’ın Onikişubat İlçesi’nde Ayser Çalık Ortaokulu’nda meydana gelen silahlı aldırıya işaret etti.
İki gün ara ile yaşanan olayların, okulların güvenliği ve eğitim alan çocukların psikolojik koşulları konusunda yaşanan sıkıntıları ortaya çıkardığını vurgulayan Aygun, “Okullardaki şiddet ve sayısız okulda yaşanan akran zorbalığı, eğitimin niteliğinin sorgulanmasının zaruri olduğunu ortaya koymaktadır” diye konuştu.
Aygun, bu çerçevede şu sorulara yanıt verilmesini istedi:
ERGENLERE ÖZEL REHBERLİK!

ERGENE
16 Nisan 2026ERGENE
16 Nisan 2026ERGENE
16 Nisan 2026ERGENE
16 Nisan 2026GÜNDEM
16 Nisan 2026ERGENE
16 Nisan 2026ERGENE
16 Nisan 2026Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.