Çorlu Belediyesi Arama ve Kurtarma Ekibine yönelik olarak; afet öncesi, afet anı ve sonrasında psikolojik dayanıklılığın artırılması ile kriz anlarında etkili iletişim becerilerinin geliştirilmesi amacıyla kapsamlı bir eğitim programı düzenlendi.
Uzman Klinik Psikolog Binnur Albayrak ile Klinik Psikolog Dr. Ahmet Etkar’ın katılımıyla gerçekleştirilen eğitimde; afet sürecinde stres yönetimi, travma ile başa çıkma yöntemleri, kriz anında doğru ve sağlıklı iletişim teknikleri, ekip içi koordinasyonun güçlendirilmesi ve afetzedelere yönelik psikolojik ilk yardım uygulamaları ayrıntılı şekilde ele alındı.
Alanında uzman eğitmenler tarafından verilen programda, teorik bilgilerin yanı sıra saha deneyimlerine dayalı örnekler, uygulama senaryoları ve vaka analizleri de paylaşılarak ekiplerin olası afet durumlarına çok yönlü hazırlanması hedeflendi.
Çorlu Belediyesi yetkilileri, arama ve kurtarma personelinin hem mesleki hem de psikososyal yeterliliklerini artırmaya yönelik eğitim çalışmalarının aralıksız sürdürüleceğini belirterek afetlere hazırlık sürecinde bu tür programların büyük önem taşıdığına dikkat çekti.


ERGENE
7 gün önceERGENE
8 gün önceERGENE
25 gün önceERGENE
26 gün önceGÜNDEM
19 Şubat 2026ERGENE
19 Şubat 2026ERGENE
19 Şubat 2026Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.