Ergene’de çöp kenarlarına, kaldırımlara ve boş arazilere gelişi güzel atılan ağaç dalları, atık eşyalar ve molozlar çevre kirliliğine neden olmaya devam ediyor. Bu durumla ilgili olarak Ergene Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, ilçenin farklı noktalarında her gün düzenli olarak temizlik çalışması gerçekleştiriyor.
Ergene’nin en büyük sorunlarından biri olan kullanılmayan ev eşyaları, tadilat sonrası ortaya çıkan molozlar ve ağaç dallarının gelişigüzel şekilde bırakılması vatandaşların tepkisini çekiyor. Belediye ekipleri, bu atıkları toplamak için yoğun çaba sarf ederken, ihbar gelen ya da şikâyet edilen noktalara giderek ağaç dalları, atık eşyalar ve molozları araçlara yükleyip temizliyor.
Ergene Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, gün boyunca yalnızca ağaç dalları, moloz ve atık eşyaların toplanmasıyla ilgileniyor. Her gün farklı mahallelerde yapılan çalışmalara rağmen bazı vatandaşların bu tür atıkları sokaklara bırakmaya devam etmesi dikkat çekiyor.
Bazı vatandaşlar, Ergene Belediyesi’ni arayarak atıklarının alınmasını talep etmek yerine, kolaya kaçarak ağaç dallarını, eski eşyalarını ve molozları kaldırımlara ya da çöp konteynerlerinin yanına bırakıyor. 17 mahallesi bulunan Ergene’de belediye ekipleri, sabahtan akşama kadar atık eşya, ağaç dalı ve moloz toplamak zorunda kalıyor.
Ergene Belediyesi, atık eşyalar, ağaç dalları ve molozların toplanmasıyla ilgili olarak vatandaşlara sürekli bilgilendirme yapıyor. Belediye tarafından yapılan açıklamada, bu tür atıkları izinsiz şekilde sokağa bırakanlar hakkında cezai işlem uygulandığı ve temizlik ücreti tahsil edildiği belirtildi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Bu tür atıkları atanlar tespit edilerek haklarında cezai işlem uygulanmaktadır. Sokaklar çöplük değil, ortak yaşam alanlarımızdır. Lütfen sokaklarımıza evimiz gibi bakalım ve temiz tutalım. İnşaat atıkları, moloz, eski ev eşyaları ve ağaç dallarını çöp konteynerlerine ya da çevresine bırakmayın, arayın biz alalım.”
Vatandaşların, inşaat atıkları, eski ev eşyaları ve ağaç dalları gibi atıklar için 444 59 43 numaralı telefonu arayarak Ergene Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nden bilgi alıp kayıt oluşturabilecekleri bildirildi.


ERGENE
10 gün önceERGENE
11 gün önceGÜNDEM
19 gün önceERGENE
04 Şubat 2026ERGENE
04 Şubat 2026ERGENE
04 Şubat 2026ERGENE
04 Şubat 2026