Edirne Milletvekili Ediz Ün, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yıllardır tamamlanamayan Keşan–Enez yoluyla ilgili soru önergesi verdi. Ün, Türkiye’nin 2025 yılında 1 trilyon 950 milyar TL faiz ödemesi yapacağını ve 2024 yılında kamu özel işbirliği modeliyle işletilen köprü ve otoyollara 60 milyar TL ödendiğini hatırlatarak, halkın can güvenliğini ilgilendiren projelerin ihmal edildiğini belirtti.
2018’de Başlandı, 2021’de Bitecekti – 2025’te Hâlâ Bitmedi
Keşan–Enez yolunun 2017’de yatırım programına alındığını ve 2018’de yapımına başlandığını hatırlatan Ediz Ün, yolun 2021’de tamamlanmasının planlandığını ancak aradan geçen yıllara rağmen çalışmaların sürüncemede kaldığını ifade etti. Ün, “Yol kağnı hızında ilerliyor, yaz aylarında yüz binlerce vatandaşımız can tehlikesi altında seyahat ediyor” diyerek durumu özetledi.
Soru Önergesi Meclis Gündeminde
Milletvekili Ediz Ün, konuyla ilgili olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun yanıtlaması istemiyle Meclis’e yazılı soru önergesi sundu. Önergede şu sorular yer aldı:
Yıllardır devam eden gecikmeler ve kazalar bölge halkının da tepkisine neden oluyor. Saros Körfezi’ne ulaşım sağlayan bu güzergâh, özellikle yaz aylarında yoğun olarak kullanılıyor. Ancak yolun fiziksel yetersizlikleri hem trafik güvenliğini hem de turizm potansiyelini olumsuz etkiliyor.
Milletvekili Ediz Ün, “Milletvekili olarak ilk verdiğimiz soru önergesi Keşan Enez yolunun durumuydu. Biz hala sormaya devam ediyoruz. Onlar da bir türlü yolu yapmamaya devam ediyorlar. Kağnı yolundan hallice bir yol kağnı hızıyla yapılmaya, vatandaşlarımız can ve mal kaybı yaşamaya devam ediyor ” ifadelerini kullandı.
ERGENE
30 Temmuz 2025MANŞET
30 Temmuz 2025MANŞET
30 Temmuz 2025GÜNDEM
30 Temmuz 2025ERGENE
30 Temmuz 2025ERGENE
30 Temmuz 2025SON DAKİKA
30 Temmuz 2025