• HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • İNTERAKTİF
  • HESAP
  • DİĞER
“ÜRETİM DÜŞÜYOR, İŞSİZLİK ARTIYOR, EKONOMİ ALARM VERİYOR!”

“ÜRETİM DÜŞÜYOR, İŞSİZLİK ARTIYOR, EKONOMİ ALARM VERİYOR!”

ABONE OL
13 Ağustos 2024 23:19
“ÜRETİM DÜŞÜYOR, İŞSİZLİK ARTIYOR, EKONOMİ ALARM VERİYOR!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Kırklareli Milletvekili Tbmm Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu’nun “ Saha Çalışmaları ” Hakkında Basın Açıklaması.

Kırklareli’mizde saha çalışmalarımız kapsamında öncelikle toplumun farklı kesimlerinin temsilcileri ile bir araya gelmeye, görüş alışverişinde bulunmaya devam ediyoruz.

Bu doğrultuda 12.08.2024 tarihinde Kırklareli Merkez İlçede;

Kofçazlılar Derneği’ni, Kırklareli Tarım Kredi Kooperatifi’ni, Emekli-Sen’i, KESK ve bağlı sendikaları ziyaret ettik.

Daha sonra akşam saat 20:00’da CHP Merkez İlçe Başkanlığımızda gerçekleştirdiğimiz toplantıya katılım sağladık.

Çarşıda, pazarda ekonomik sıkıntı, pahalılık, yüksek enflasyon, zamlar vatandaşın canını her geçen gün daha fazla yakmaya devam ediyor.

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, haziran ayında işsizlik oranı 13 ayın zirvesini gördü ve istihdam oranı da 7 ayın en düşük seviyesine geriledi.

İşsiz sayısı haziranda bir önceki aya göre 234 bin kişi artarak 3 milyon 305 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise 0,7 puan artarak yüzde 9,2 seviyesinde gerçekleşti. İstihdam oranı ise 0,6 puan azalarak yüzde 49,3 oldu.

Sanayi üretimi hızla düşüyor, işsizlik yükseliyor, alışveriş durmuş, piyasalarda durgunluk ve bekleme hakim olmaya başlamıştır.

Ekonomi alarm vermeye başladı, en kısa sürede kalıcı tedbirler alınmalıdır.

Dertlere derman olmak, sorunlara çözüm bulmak için CHP halkın yanında olmaya devam edecektir. Saygılarımla.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.