
Şehidini unutan, gazisini tanımayan, milli kimliğini ve bağımsızlık mücadeleleriyle dolu şanlı tarihini hatırlamayan bir milletin tarih sahnesinde şerefli bir yerinin olması mümkün değildir.
Gösterilen üstün cesaret ve tarifi mümkün olmayan vatan sevgisiyle kazanılan gazilik unvanı, milletimizin bağımsızlığına düşkünlüğünün eşsiz bir sembolüdür.
Vatanımızın bir çakıl taşına bile göz dikenlerin; “vatan sağ olsun” diyerek uğruna bedenini siper eden gazilerimizi, kahramanlarımızı sadece anmak değil böyle günlerde dertlerini paylaşıp sorunlarına çözüm bulmak zorundayız.
Gazilerimizin toplum hayatında hak ettikleri saygıyı görebilmeleri için tüm ihtiyaçları, ekonomik ve sosyal talepleri karşılanmalıdır.
Gazilerimizin maaş ve sosyal hakları süratle iyileştirilmeli, özellikle çalışamayacak durumda olan gazilerimizin sembolik kalmış gazi maaşları yeniden değerlendirilmelidir.
Bu duygularla;
Ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal’e, “MAREŞAL” rütbesi ile “GAZİ” unvanı verilmesinin yıldönümü olan 19 Eylül Gaziler Günü’nü yürekten kutluyor, vatanımızın bölünmez bütünlüğü, devletimizin ve milletimizin birliği uğruna canlarını ortaya koyan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.
KAYNAK: Hasan GİRGİN



