
Neden mi!
Senelerdir Devlet temsilcileri ile toplantılar, çalıştaylar yaptık.
Bıkmadan usanmadan anlattık ama ya biz anlatamadık ya sizler dinlemediniz!
Devletin temsilcileri kulaklarını bize kapamış bunu bir 3 Aralık’ta daha gördük!
3 Aralık bir kutlama günü değil bir farkındalık günüdür. Kutlamak için bir zafer, bir başarı, mutluluk veren bir şey olmuş olmalı. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Neden kutlu oluyor? Lütfen bize anlatın. Çocuklarımız özel gereksinimli olduğu için mi kutlama yapıyoruz, yoksa özel gereksinimli çocukların eğitim, sağlık, sosyal hakları hala tam olarak korunamadığı, çocuklar bu haklarına erişemediği için mi kutlama yapıyoruz.
Herkes bir engelli adayıymış! Engellilik bir sopa, bir ceza mı? Engelli olmaktan korktuğumuz için mi engelli kişilerin haklarını savunacağız? O zaman hayvan olmaktan korktuğumuz için hayvan haklarını, ağaç olmaktan korktuğumuz için çevre haklarını, en nihayetinde insan olmaktan korktuğumuz için de insan haklarını savunalım.
Toplumu yönlendiren, devleti temsil eden, kanunları uygulamak ve kanunlarda yazan görev ve sorumlulukları yerine getirmekle sorumlu kişilerin artık SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNİ SADECE DUYMASINI DEĞİL DİNLEMESİNİ TALEP EDİYORUZ!
TEKRAR EDİYORUZ!
YAPTIKLARINIZ LÜTUF DEĞİL GÖREVİNİZ!
İSTEDİKLERİMİZ İYİLİK DEĞİL HAKKIMIZ!
GÖRDÜK Kİ HALA AYRI DÜNYALARIN İNSANLARIYMIŞIZ AMA EN AZINDAN ARTIK ŞUNLARI SÖYLEMEYİN!
3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN!
HEPİMİZ BİR ENGELLİ ADAYIYIZ!
ENGELLİLERİMİZ!
ENGELLİLER BİZİM KARDEŞİMİZ!
ENGELLİ KARDEŞİM!
EĞİTİMDE EŞİT HAKLAR PLATFORMU
Sivil toplum örgütleri, onlarca sivil toplum örgütünü temsil eden iki ağ, bir konfederasyon, iki federasyondan oluşan 47 kurumun bir araya gelmesi sonucunda oluşmuştur.
KAYNAK: Hasan GİRGİN



